דף הבית » מהן הדרכים הטובות ביותר לנצל שאריות אוכל?
מהן הדרכים הטובות ביותר לנצל שאריות אוכל?
שאריות מרכיבים הם תופעה שכיחה ברוב המטבחים ומציאת דרכים יצירתיות להשתמש בהם יכולה לחסוך גם כסף וגם להפחית בזבוז מזון. במקום לתת לירקות הנוספים‚ הבשרים המבושלים או הלחם ללכת לאיבוד‚ יש הרבה דרכים טעימות ומעשיות להחזיר אותם למנות חדשות. עם קצת יצירתיות‚ תוכלו להפוך שאריות לארוחות שמרגישות טריות‚ אפילו ביום השני או השלישי.
הכנת מרקים ותבשילים
אחת הדרכים הקלות ביותר להשתמש בשאריות ירקות‚ בשרים או דגנים היא על ידי הפיכתם למרקים או תבשילים. מרק פשוט יכול לשמש כבסיס ואתם יכולים להוסיף את כל השאריות שיש לכם בהישג יד – גזר‚ סלרי‚ עוף‚ או אפילו אורז. מרקים ותבשילים הם מנות סלחניות‚ כלומר אפשר לערבב ולהתאים מרכיבים שונים מבלי לדאוג יותר מדי לגבי התוצאה. הטעמים לרוב מתמזגים יפה יחד ואפשר לאחסן מרקים בקלות לארוחות מאוחרות יותר.
הכנת מוקפצים
מוקפצים הם עוד אפשרות רב-תכליתית לשימוש בשאריות המרכיבים. בין אם יש לכם עוד קצת עוף‚ בקר‚ טופו או ירקות‚ מוקפץ מהיר יכול להחזיר אותם לחיים. כל מה שאתם צריכים זה מחבת חמה‚ קצת שמן ורוטב טעים כמו רוטב סויה או טריאקי כדי לצפות את המרכיבים. מוקפצים מהירים להכנה ומאפשרים להתנסות בשילובי טעמים שונים‚ לכן מדובר במושלמים לארוחות ערב באמצע השבוע כשהזמן מוגבל.
שימוש בשאריות לחם
אם יש לכם שאריות לחם שמתחילות להתיישנות‚ אל תזרקו אותן. לחם מיושן יכול להיות מיושם מחדש במספר דרכים טעימות. אפשר לחתוך את הלחם לקוביות‚ לזרוק אותו עם שמן זית ותבלינים ולאפות אותו ליצירת קרוטונים ביתיים לסלטים או למרקים. לחלופין‚ דחסו את הלחם במעבד מזון להכנת פירורי לחם‚ שאפשר להשתמש בהם לציפוי בשרים‚ תבשילים עליונים או הוספת מרקם למנות פסטה. שאריות לחם הן צדדיות מאוד ויכולות להוסיף קראנץ' וטעם למתכונים רבים.
הפיכת שאריות לפריטטות
מנות על בסיס ביצים כמו פריטטות או חביתות מושלמות לניצול שאריות של ירקות מבושלים‚ גבינות ובשרים. כל שעליכם לעשות הוא להקציף כמה ביצים‚ לשפוך אותן למחבת ולהוסיף את שאריות המרכיבים שלכם. פריטטות נהדרות לארוחת בוקר‚ בראנץ' או אפילו ארוחת ערב והן מציעות דרך חדשה ליהנות מהמרכיבים שכבר יש לכם בהישג יד. הביצים פועלות כחומר קושר ומשלבות מגוון טעמים ומרקמים במנה אחת.
לסיכום
מציאת דרכים יצירתיות להשתמש בשאריות המרכיבים היא מעשית ומתגמלת. על ידי הפיכת תוספות למרקים‚ מוקפצים‚ קרוטונים או פריטטות‚ תוכלו להפחית בזבוז מזון תוך יצירת ארוחות חדשות וטעימות. בישול עם שאריות לא חייב להרגיש כמו מחשבה שלאחר מכן – במקום זאת‚ זו יכולה להיות הזדמנות להתנסות ולגלות מתכונים חדשים. עם קצת דמיון‚ תגלו ששאריות המרכיבים יכולות להיות מרגשות לא פחות מהטריים.